Wat geef jij je personeel deze kerst cadeau?

kerstgeschenken personeel

Nog geen kerstgeschenken voor je personeel gevonden dit jaar? Het is elk jaar weer een zoektocht naar het geschikte kerstgeschenk. Ga je dit jaar wéér voor een kerstpakket of kies je voor iets originelers? Het zou natuurlijk jammer zijn wanneer jouw werknemer zijn of haar kerstpakket voor een tientje op marktplaats aanbiedt omdat het pakket wat tegenviel. Lees deze blog voor een goed alternatief voor het standaard kerstpakket en wat wij voor je kunnen betekenen!

Kerstgeschenken personeel

Ik hoor je denken… worden er kerstpakketten aangeboden op marktplaats? Yes. Marktplaats ziet wel degelijk een stijging in het zoek- en aanbodgedrag rondom de feestdagen. Met name het aanbod van kerstpakketten die niet in goede aarde vielen bij de ontvangers. Vinden wij dat gek? Nee.

Kerstpakketten

Een fles wijn, een wokpan, chocolade of een BBQ set. De kerstpakketten zijn ieder jaar weer erg divers en er zit altijd wel iets tussen wat een werknemer niet kan gebruiken en dus ook liever niet ontvangt. Bijvoorbeeld een BBQ set voor de collega die op de twaalfde verdieping van een flat woont, niet goed over nagedacht toch? Standaard kerstpakketten zijn meestal een bijeengeraapt zooitje waar je meer dan de helft van kunt weggeven (of in sommige gevallen dus: verkopen).

Daarnaast laat je als werkgever niet zien dat je veel tijd en moeite in het geschenk gestoken hebt. “Maar het pakket kostte wel 50 euro p.p!”  Helaas kijkt je personeel vooral naar het soort geschenk en of hier goed over is nagedacht in plaats van het financiële aspect te overwegen.

Een andere optie is het geven van een cadeaubon. Dan kunnen je werknemers tenminste zelf iets kiezen waar ze blij van worden, toch? Helaas is dit ook niet echt een origineel geschenk waar je je waardering laat blijken aan je personeel.

Iets met een gegeven paard gaat tegenwoordig niet meer op. Mensen worden steeds specifieker in wat ze wel en niet willen krijgen. Wij geven toe, het kan soms lastig zijn om iedereen blij te maken met een geschenk. Toch is het niet onmogelijk!

Top 5 kerstpakketten op marktplaats

We hebben het even voor je op een rijtje gezet:

  1. Eten en drinkwaren (wijn/champagne, oliebollenmix, koekjes, chocolade, honing en theepakketten)
  2. Serviesgoed (oven)schalen, mokken, wijn- en champagneglazen en theepotten)
  3. Kleding artikelen (sokken en mutsen)
  4. Snij- en kaasplanken
  5. Verzorgingsproducten (douche- en badgel)

Waarom een goed kerstgeschenk belangrijk is

Hoe je het ook wendt of keert, werknemers verwachten een kerstgeschenk van hun werkgever. Desalniettemin, hoeft dit geen traditiegetrouw pakket te zijn! Werknemers vinden het minder vaak een probleem wanneer dit ingeruild wordt voor een ander geschenkidee. Door het geven van een geschenk met kerst laat je je waardering blijken aan je personeel en beloon je ze voor hun inzet en harde werk. Dit draagt dan weer een steentje bij aan de motivatie van je personeel. Daarnaast kan een kerstgeschenk een verlengstuk zijn van de interne bedrijfscultuur. Haak in op belangrijke gebeurtenissen van het afgelopen of juist aankomende jaar en zorg voor een positieve teamspirit!

kerstgeschenken personeel

Wat wij voor je kunnen doen

Hoe zorg je er nu voor om zoveel mogelijk mensen blij te kunnen maken? Zoals je misschien wel gemerkt hebt zijn wij geen groot fan van het geven van een standaard kerstpakket. Daarom bieden wij iets originelers en uniekers aan! Kies bij ons voor een origineel geschenk in plaats van een kerstpakket. Wij kunnen het eventueel ook bedrukken met jouw logo en bedrijfsnaam, zodat jouw personeel tijdens de feestdagen op een fijne manier aan jouw bedrijf herinnerd wordt. Geen inspiratie of veel tijd? Kies dan voor onze totaalconcepten! Wij gaan met je rond de tafel zitten om te kijken wat past bij jouw bedrijf en werknemers en bedenken hier met ons creatieve team een geschikt geschenk bij. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.