8 tips: zo motiveer je jouw medewerkers!

Motiveren medewerkers

Het motiveren van medewerkers is noodzakelijk, want bedrijven en mensen hebben elkaar nodig. Geen één bedrijf kan bestaan zonder het hebben van mensen die talent, energie en inzet leveren. Ook mensen kunnen niet zonder het bedrijf, aangezien dit bijdraagt aan hun intrinsieke en extrinsieke beloningen. Kortom, beiden zijn op elkaar aangewezen. Om dit zo soepeltjes te laten verlopen is het handig dat je zeker weet dat je personeel zich 100% inzet en na het lezen van deze blog weet jij precies hoe jij jouw collega’s motiveert zodat zij hart voor de zaak hebben.

Onze tips om jouw medewerkers te motiveren

Wanneer Google een vacature uitzet, solliciteren er maar liefst rond de 500 kandidaten. Nu is Google een toonaangevend bedrijf en zorgt dit voor een mooie aanvulling op je CV, toch is er nog iets wat Google zeer goed doet. Google zorgt dat haar medewerkers zich gerespecteerd en gewaardeerd voelen. Zij zorgen dan ook voor drie maaltijden op werk, gratis personal fitness lessen, ongelimiteerde snacks gedurende de dag en de ‘nap pods’ waar medewerkers gerust een middagdutje kunnen doen (!!). Nu gaat dit natuurlijk erg ver, maar de kern is duidelijk: toon je waardering en respect. Het is immers duidelijk dat het loont om medewerkers zo lang mogelijk in dienst te houden, net zoals het loont om een lange relatie op te bouwen met klanten.

1. Investeer in je personeel

Dit kan door middel van het aanbieden van trainingen voor je medewerkers. Niet alleen heb jij er veel profijt van als jouw marketingafdeling leert hoe een SEO keyword tool werkt, maar ze voelen zich hierdoor belangrijk en gewaardeerd wat resulteert in een positief gevoel op de werkvloer.

2. Creëer een ‘Ownership Culture’

Ik hoor je denken…wat houdt dit precies in? Een Ownership Culture houdt in dat jouw medewerkers ‘eigenaar’ zijn en zich hierdoor medeverantwoordelijk voelen voor de organisatie. Wanneer je je verantwoordelijk voelt, meer inspraak hebt én mag meebeslissen raak je eerder gemotiveerd en zie je jouw inzet en harde werken sneller terug. Ook gaat de ‘Wanneer de kat van huis is dansen de muizen op tafel’ niet meer op.

3. Zorg voor empowerment

Dit houdt kort gezegd in dat je je medewerkers informatie verschaft, ze zelfstandig hun werk laat doen en ze vooral werk geeft dat betekenisvol is. Jouw medewerkers hebben hierdoor meer macht en voelen zich gehoord.

4. Bied ondersteuning

Ondersteuning werkt stimulerend. Wanneer medewerkers ondersteuning krijgen en tegelijkertijd autonoom mogen handelen werkt dit motiverend!

Man en vrouw geven elkaar een high five

5. Zorg voor een sterke ideologie

Een ideologie waar een bepaalde gedachte achter zit en waar mensen zich persoonlijk mee kunnen identificeren werkt goed om mensen te motiveren! Een ideologie motiveert en stuurt in lastige tijden. Zorg dus voor een bedrijfsideologie waar jouw medewerkers zich mee kunnen identificeren. Zij hebben hierdoor een duidelijke richting en weten waarvoor ze het werk doen.

6. Werk samen aan een gemeenschappelijk doel

De motivatie is sterker wanneer medewerkers een duidelijk doel voor ogen hebben. Hierdoor heeft iedereen dezelfde belangen en voelen medewerkers zich met elkaar verbonden. Het is dus aan de werkgever om dit doel binnen het bedrijf te verspreiden, zodat iedereen hiervan op de hoogte is. Wanneer iedereen op één lijn zit worden de gestelde doelen ook makkelijker en eerder behaald.

7. Beloon je medewerkers

Een beloning is zeer belangrijk voor motivatie. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een compliment, dit stimuleert je medewerker om zijn of haar werk goed te blijven doen. Het zorgt tevens voor een hoge betrokkenheid bij het bedrijf en laat loyaliteit en vertrouwen zien. Denk ook aan beloningen in de vorm van bonussen en relatiegeschenken.

8. Meer feedback, meer uitdagingen!

Feedback is een cadeautje! Daag je medewerkers uit en geef ze positieve en effectieve feedback wat motiveert!

 

Meer informatie over hoe jij jouw medewerkers kan motiveren? Laat jouw e-mail hieronder achter!

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.