Waarom het geven van een relatiegeschenk met sinterklaas belangrijk is

relatiegeschenk sinterklaas

Relatiegeschenk sinterklaas nodig? Met sinterklaas draait het natuurlijk allemaal om cadeaus. Wat geef jij je zakenrelaties dit jaar?  Bekijk onze geschenken in onze webshop! Maar, waarom is dit nu zo belangrijk? Lees het hier!

Relatiegeschenk sinterklaas?

Een relatiegeschenk behoort tegenwoordig tot de marketingmix van veel marketeers. Het is meestal een gepersonaliseerd geschenk bedrukt met logo en/of bedrijfsnaam dat je geeft aan je zakenrelaties. Je kunt het hele jaar door op verschillende momenten relatiegeschenken geven, denk aan jubileums, verjaardagen en evenementen. Een ander mooi moment waar je dit jaar nog op kunt inhaken is natuurlijk sinterklaas. Waarom is het geven van een relatiegeschenk zo belangrijk?

Relatiegeschenken zijn een onderdeel van relatiemarketing. We hebben tegenwoordig minder persoonlijk contact met onze klanten, dit door de opkomst van moderne communicatiemiddelen. Hierdoor wordt het opbouwen van een goede relatie en het hebben van goede contactmomenten met je klant lastiger, maar des te belangrijker. We weten immers dat het behouden van een klant goedkoper is dan het werven van een nieuwe klant. Relatiegeschenken versterken de zakenrelatie, aangezien je bij het geven van een relatiegeschenk je waardering toont. Ook helpt het om de klant gemotiveerd te houden om zo meer uit de samenwerking te kunnen halen.

Na het geven van een origineel relatiegeschenk blijf je ‘top of mind’ bij je klant. Wat houdt dit precies in? Doordat je logo op het geschenk zichtbaar is en je je relatie een ervaring hebt geboden die ze zich zullen herinneren, zullen zij een voorkeur creëren voor jouw bedrijf/merk. ‘Top of mind’ wordt ook wel spontane naamsbekendheid genoemd. Wanneer er gevraagd wordt een merk of bedrijf te benoemen in de bijbehorende branche of productcategorie, zal jouw merk/bedrijf spontaan genoemd worden. Dat klinkt aantrekkelijk toch?

Een relatiegeschenk sinterklaas? Je kan nog veel leren van sinterklaas als bedrijf zijnde! Sinterklaas is bijvoorbeeld verrassend. Zorg er dus voor dat je als bedrijf je klanten en personeel blijft verwonderen en vooral niet vergeet de aandacht te trekken! Daarnaast weet sinterklaas alles! Hij heeft veel persoonlijke informatie en kennis door zijn grote boek waar hij alles in bijhoudt. Hij benadert iedereen dus op een persoonlijke manier, iets wat ook goed werkt om klanten aan jouw merk/bedrjif te binden.

Kortom, door relatiegeschenken:

  • laat je je waardering blijken
  • blijf je ‘top of mind’
  • versterk je de relatie met je klant

Wij zien alleen maar voordelen!

Inspiratie sinterklaascadeau nodig?

Ben je ervan overtuigd dat het nú het juiste moment is om een relatiegeschenk te geven?! Je klant kan tijdens de decembermaand overspoeld worden met relatiegeschenken (des te meer reden om ook op andere momenten in het jaar een relatiegeschenk te geven). Daarom is het belangrijk dat jouw relatiegeschenk een doorslaand succes is en boven alle andere uitsteekt! Laat ons daarbij helpen!

Het wordt tijd om samen te smullen van onze speculaas auto! Deze wordt op ambachtelijke wijze door onze plaatselijke bakker bereid. Wij zorgen voor een logo en originele tekst op de verpakking, zodat jij alleen nog maar hoeft te genieten van de heerlijke smaak. Meer weten? Lees hier onze vorige blog of bestel online!

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.