Een van de mooiste branches in B2B is die van de relatiegeschenken. Er is niets zo sterk als je waardering tonen door middel van een mooi cadeau. Of dit nu als bedankje voor je personeel is, of om klanten extra in het zonnetje te zetten, het werkt perfect als relatiebinding.

De markt is in de afgelopen jaren aardig veranderd. Werp bijvoorbeeld maar een keer een blik in de prullenbakken op een beurs. Waarschijnlijk zie je dan tientallen flyers, pennen en kapotte giveaways. Maar niet alleen die producten worden weggegooid, ook de giveaways die naar huis meegenomen worden, die zijn vervolgens toch niet leuk genoeg of van mindere kwaliteit om echt te gebruiken of te bewaren.

Duurzaam lijken of duurzaam zijn

De grote spelers in de markt bieden duizenden producten aan die ze voor een lage prijs verkopen. Doordat ze met elkaar blijven concurreren voor de laagste prijs, moet de inkoopprijs ook omlaag. Daarom wordt een groot deel van hun aanbod in China geproduceerd, onder slechte omstandigheden en met goedkope materialen.

Om toch mee te gaan met de duurzame trend, bieden ze “duurzame” RPET waterflesjes aan of USB-sticks gemaakt van bamboe. Hierbij wordt even vergeten dat de waterflesjes alsnog maar 1 keer worden gebruikt. En de USB-sticks bevatten alleen aan de buitenzijde bamboe, aan de binnenkant is het alsnog lage kwaliteit, vervuilende elektronica. Ze zijn dus niet duurzaam, maar zorgen er alleen voor dat het zo lijkt.

Een verandering in de branche

Wij gaan hier verandering in brengen. Onze concepten en producten maken een grote impact op jouw doelgroep, zonder dat het impact heeft op de planeet. We streven naar producten die in Europa gemaakt worden, zodat we zeker zijn van goede werkomstandigheden. Tevens vermindert dit de logistieke vervuiling drastisch, omdat het geen 7.482 KM meer hoeft af te leggen vanuit het Verre Oosten. De fabrieken in Nederland en Europa zijn net zo mooi en geavanceerd, dus productie in een ver land is zeker niet altijd nodig. Als we dit niet kunnen garanderen, moeten de producten in ieder geval lang meegaan of gemaakt zijn van geheel recyclebaar materiaal.

Met onze aanpak proberen we de vervuilende branche op te schonen. We werken alleen met leveranciers die achter onze aanpak staan en proactief handelen op het gebied van duurzaamheid. Zo moeten ze aantonen dat de arbeidsomstandigheden bovengemiddeld zijn. We gaan met ze in gesprek hoe de productielijn in elkaar zit en doen onderzoek naar de herkomst van de materialen. Hier komt een selecte groep aan leveranciers uit waar we nauw mee samenwerken.

Ten slotte zoeken we naar producten waar mensen echt iets aan hebben, waardoor het minder wordt weggegooid. Denk bijvoorbeeld aan een visitekaartje met een bruikbare parkeerschijf op de achterkant of een boodschap op een microvezel doekje. Duurzame geschenken die lang worden gebruikt zorgt voor een duurzame relatie met de klant! 

Geef met trots

Je wilt je relaties alleen het beste geven, in een geschenk en in het grotere geheel. Met ons als partner in jouw relatiegeschenken, kun je dit zeker doen. Je kunt de geschenken geven met trots en een gerust hart. Je hebt direct een verhaal om bij je klanten mee aan te komen en kunt het verwerken in je marketing en communicatie. Wij helpen je hier graag mee. Zo kunnen we samen de vervuiling in de relatiegeschenken branche verminderen.

Pelster besteedt een verantwoord deel van haar werkzaamheden uit aan de BIGA groep. Biga Groep is de ondernemende organisatie in midden Nederland die voor vijf gemeenten de Wet Sociale Werkvoorziening uitvoert. Doelstelling van deze wet is het begeleiden van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt naar passend werk. Ook biedt zij trajecten aan andere groepen die moeilijk aan een baan komen. Biga Groep geeft maatschappelijk betrokken ondernemen een gezicht.

Zo zorgen we dat we naast duurzame producten ook maatschappelijk verantwoord ondernemen. We geven op deze manier iedereen een kans.

Pelster is partner van Samen voor Zeist, hét netwerk voor maatschappelijk betrokken organisaties in Zeist. Samen voor Zeist maakt zinvolle verbindingen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Samen voor Zeist inspireert, activeert en implementeert Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) in de gemeente Zeist. De nadruk ligt hierbij op bedrijfsvrijwilligers die een actieve bijdrage leveren aan maatschappelijke organisaties, stichtingen en verenigingen met inzet van hun kennis en kunde, menskracht en middelen.

Wil je je laten ontzorgen in je relatiegeschenk?

Bespaar jezelf uren zoekwerk en geef de klus uit handen. Vul het formulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op. 

[email protected]

  Pelster Promotions
  Panweg 52a
  3705 GE Zeist
  030 307 97 00
  [email protected]

  Openingstijden:
  Ma – vr: 08:30 – 18:00 uur

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief