Duurzaamheid staat centraal in de samenleving van tegenwoordig. Steeds meer bedrijven, overheden en organisaties proberen zo milieubewust mogelijk te zijn. Een gebied waar bijgedragen kan worden aan een beter milieu zijn in de relatiegeschenken. Veel bedrijven en organisaties kiezen nog te vaak voor relatiegeschenken die enorm slecht voor het milieu zijn. Bij Pelster Promotions proberen we hier verandering in te brengen. Duurzame relatiegeschenken zijn namelijk cadeaus die niet allen worden gewaardeerd door de ontvangers, maar ook een geen negatieve impact hebben op het milieu. 

Waarom zijn duurzame relatiegeschenken belangrijk?

Door het geven van duurzame relatiegeschenken bevorder je de rol van duurzaamheid binnen het bedrijf of organisatie. Met duurzame geschenken kun je aantonen dat duurzaamheid belangrijk is voor het bedrijf of organisatie. Naast het feit dat je door het geven van duurzame relatiegeschenken minder tot geen impact maakt op het milieu, zijn deze geschenken ook nog eens goed voor de marketing. De ontvangers van de geschenken associëren jouw bedrijf of organisatie door de relatiegeschenken met duurzaamheid. Je slaat dus twee vliegen in een klap. 

Duurzame materialen voor relatiegeschenken

Duurzame relatiegeschenken kunnen van tal van materialen gemaakt worden. Hieronder hebben we de meest gebruikte materialen op een rij gezet. Onze favoriet is gerecycled materiaal. 

Herbruikbare en recyclebare materialen

Een van de belangrijkste aspecten van duurzaamheid is het verminderen van afval. Recyclen is de manier om afval te verminderen. Duurzame relatiegeschenken kunnen dus perfect gemaakt worden van gerecyclede materialen. Deze relatiegeschenken moeten ook vaker gebruikt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan herbruikbare waterflessen, koffiemokken en boodschappentassen. Deze items kunnen keer op keer worden gebruikt. Zo beland jouw relatiegeschenk niet bij het afval. 

Biologisch afbreekbare materialen

Biologisch afbreekbare materialen zijn een andere goede keuze voor duurzame relatiegeschenken. Biologisch afbreekbaar houdt in dat de materialen die gebruikt zijn in deze geschenken af breken zonder hierbij schadelijke stoffen achter te laten. 

Hernieuwbare grondstoffen

Grondstoffen die zichzelf snel vernieuwen worden hernieuwbare grondstoffen genoemd. Hernieuwbare grondstoffen hebben het vermogen om zichzelf op een relatief korte termijn zichzelf te hernieuwen. Bamboe is een mooi voorbeeld van een hernieuwbare grondstof. Het groeit enorm snel, gemiddeld kan bamboe zelfs enkele centimeters per dag groeien. Herbruikbare grondstoffen zijn minder duurzaam als bijvoorbeeld gerecyclede materialen gebruiken maar het is alsnog vele malen duurzamer dan nieuwe vervuilende grondstoffen gebruiken voor relatiegeschenken. 

Conclusie duurzame geschenken

Duurzame relatiegeschenken zijn een mogelijkheid voor bedrijven en organisaties om aan de buitenwereld te laten zien dat ze om het milieu geven. Tegelijkertijd helpen de duurzame geschenken om een band op te bouwen met je klanten, partners of personeel. 

Het is tijd om over te stappen op relatiegeschenken die gemaakt zijn van duurzaam materiaal en zo een positief verschil te maken. Streven naar een duurzamere toekomst doen we samen. Doe jij mee? 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.