Zichtbaarheid op de weg is een ideale manier om reclame te maken. Toch wordt nog vaak onderschat hoe veel impact autobelettering kan hebben op de omzet van jouw bedrijf. In dit artikel leggen we de voordelen van autobelettering uit, geven we een aantal handige tips én we vertellen je waarom het zonde is om dit reclame middel niet in te zetten.

Autobelettering en het menselijk brein

Voordat we verder in de autobelettering duiken, eerst even een stukje achtergrond informatie. Het menselijk brein speelt graag op ‘safe’. Een bekende uitspraak hierover is ook wel: ”we zijn liever ongelukkig in het bekende dan gelukkig in het onbekende”. Dit betekent dus dat ons brein houdt van zekerheid en van herkenning.Met autobelettering – en op iedere andere manier dat jouw logo zichtbaar is – speel je in op die herkenning. Mensen hebben namelijk gemiddeld 7 tot 14 contact momenten met jouw bedrijf nodig voordat ze over gaan op aanvraag of aankoop. Dit heeft alles te maken met die zekerheid. Door vaker in contact geweest te zijn met iets, zorgt dat voor herkenning. Herkenning zorgt weer voor vertrouwen en vertrouwen voor aankoop of aanvraag.

Kortom: iedere keer dat jouw bedrijfswagen met autobelettering over de weg rijdt, zorgt dat voor zo’n contact moment tussen jouw bedrijf en een potentiële klant. En aangezien ons brein zelfs de dingen opslaat die wij misschien niet ‘bewust’ hebben gezien, zorgt het bij de keer erna voor herkenning.

autobelettering

De voordelen van autobelettering

  • Het zorgt voor zichtbaarheid op de weg en daardoor voor naamsbekendheid.
  • Het geeft een luxe en professionele uitstraling aan jouw bedrijfswagens.
  • De huisstijl kun je doortrekken in het ontwerp voor de bedrijfswagens. Dit creëert eenheid.
  • Het zorgt voor vertrouwen bij (potentiële) klanten.

Tips voor succesvolle autobelettering

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat het ontwerp aansluit bij jouw huisstijl en bedrijf. Maar daarnaast zijn er nog een aantal punten om mee te nemen als je een ontwerp gaat bedenken.

Tip 1: Kapstok

Dit klinkt een beetje gek, dus we leggen het even uit! De hele dag door krijgen wij indrukken en prikkels te verwerken. Om dat beter te kunnen doen, vindt ons brein het prettig om een indruk/ervaring direct in een ‘box’ te kunnen plaatsen. Ons brein onthoudt iets beter als het direct weet aan welk ‘haakje’ het opgehangen moet worden. Zorg er daarom voor dat jouw ontwerp direct duidelijk maakt wat jouw bedrijf doet of levert. Hierdoor zal jouw bedrijf beter onthouden worden en heeft de autobelettering dus meer effect.

Tip 2: Site

Het komt natuurlijk ook voor dat mensen jouw bedrijfswagen met belettering zien rijden, jouw service of product nog nodig hebben en dus direct gaan googlen. Zorg er om deze reden voor dat jij jouw site duidelijk hebt vermeld op de bedrijfswagen en dat jouw site via google goed vindbaar is. Je kunt ook kiezen voor een QR-code naar jouw meest bezochte pagina. Dit werkt extra goed bij bedrijfswagens die bijvoorbeeld bij klussen in het zicht staan van langslopende en rijdende mensen.

Tip 3: Afbeeldingen zeggen meer dan woorden

Laat zien wat jouw bedrijf doet! Mensen houden van voorbeelden, van reviews. Kies dus voor een mooie grote sfeerafbeelding in plaats van tekstuele uitleg. Misschien omvat de afbeelding dan niet alles wat jouw bedrijf levert, maar denk even terug aan tip 1 over de kapstok. Als jij direct vijf dingen laat zien, weet het brein niet aan welk haakje jouw bedrijf opgehangen moet worden.

Tip 4: Less is more

Bepaal waar jouw klant naar moet kijken. Een simpele maar goede truc hiervoor is bijvoorbeeld het ‘ogen volgen ogen’ principe. Zet jij een afbeelding op de wagen waarop iemand recht voor zich uit kijkt, dan zullen mensen naar de ogen kijken. Maar kies jij voor een afbeelding met iemand die in de richting van jouw belangrijkste tekst kijkt, dan zullen mensen dat ook als eerste zien.

Houd het ontwerp verder rustig en overzichtelijk. Als mensen niet meer weten waar ze moeten kijken, zullen ze het eerder aan zich voorbij laten gaan. Zorg er uiteraard wel voor dat het aansluit bij jouw huisstijl.

Wij denken graag met je mee

Laat ons team helpen bij het perfecte autobelettering ontwerp voor jouw bedrijf!
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.