Als een gewaardeerde collega het bedrijf verlaat, geef je hem of haar vaak een afscheidscadeau als dank voor alle inzet. Als een medewerker met pensioen gaat, ligt de druk voor het perfecte cadeau nog hoger. Dit is het laatste dat de persoon meemaakt uit het werkende leven. Go out with a bang! Wij geven je een aantal cadeautips

Voor de tuinierliefhebber

Als de medewerker al een zwak voor planten en moestuinen had tijdens het werk, is er grote kans dat hij of zij dit met het pensioen gaat uitbreiden. Alle vrije tijd kan worden ingevuld met het gebruiken van de groene vingers. Een tuinierpakket kan dan een mooi geschenk zijn waar de collega lang plezier van zal hebben.

Je kunt het pakket natuurlijk zelf samenstellen tijdens een tripje naar het lokale tuincentrum. Dan weet je zeker dat de producten echt passen bij de collega. Als je toch voor de gemakkelijk weg wilt gaan, kun je op internet gemakkelijk kant-en-klaar geschenkpakketten vinden. Vul hem voor een persoonlijke touch met wat extra zaadjes van zijn of haar favoriete plant. Een topcadeau dat bijblijft.

Voor de bierkenner

Weet de collega altijd alles over verschillende biertjes en heeft hij of zij er een duidelijke (en soms vermoeiende) mening over? Dan kun je met een zelf-brouw-pakket testen of die kennis écht gegrond is. Het brouwen van bier kost meerdere weken, dus dan wordt de vrije tijd goed ingevuld. Uiteraard wel onder de voorwaarde dat de gepensioneerde nog een keer terugkomt om ex-collega’s het biertje te laten proeven.

Bierbrouwpakketten kun je zo uitgebreid (en duur) maken als je zelf wilt. Op de website van Brew Monkey zijn meerdere varianten te vinden. Hierdoor zit er altijd een bij die past bij jouw budget.

Voor de wereldreiziger

Heeft de collega zijn of haar reizen in de pensioentijd al helemaal uitgedacht? Een Afrikaanse safari, wijnproeven in Italië of specerijen opsnuiven in Marokko, de wereldreiziger kan helemaal losgaan tijdens het pensioen. Geef ze een zetje in hun rug met een reispakket vol producten die ze nodig zullen hebben.

De set hierboven hebben we zelf samengesteld op basis van producten uit ons assortiment. Alleen het reisboek komt uit de persoonlijke collectie van onze marketeer Angela. Deze kun je natuurlijk gemakkelijk uitzoeken bij je plaatselijke boekhandel, passend bij de wensen van je collega. De Walter Wallet is een handig, lichtgewicht kaarthouder waar je pasjes veilig mee opgeborgen zijn. Met het druksysteem klik je ze er gemakkelijk uit. Handig als je op een plek bent waar je weinig bagage kunt of wilt meenemen, zoals de langste houten trap van Noorwegen met 4444 treden. Dan wil je zo min mogelijk extra gewicht! Verder zijn een zonnebril en powerbank natuurlijk onmisbaar.

Voor de picknicker

Picknicken is zo’n activiteit die je alleen doet als je tijd over hebt. Toch kan eten in een park op een kleedje ontzettend gezellig zijn, zeker met mooi weer. Geef daarom een goedgevulde picknickmand, eventueel al met een flesje wijn en wat snacks. Dan kan je collega direct zijn of haar kleedje neerleggen!

Deze mand ziet er ontzettend leuk uit én is al op handige manier gevuld met bestek en borden. Hij is alleen pas verkrijgbaar vanaf 12 stuks, maar op internet zijn zeker nog andere varianten per stuk verkrijgbaar. Google is je beste vriend!

Voor de wijnliefhebber

Een cadeau voor de bierfreak hebben we al laten zien, maar de wijnliefhebber mag natuurlijk niet ontbreken! De vrije tijd kan perfect worden ingevuld met een wijnstudie. Verander die ‘witte wijn van de Gall & Gall’ in een ‘zachte, volle chardonnay met noten van citrus en een vleugje jasmijn’. Of iets in die trant. Het leren gaat uiteraard samen met proeven om de kennis in de praktijk te brengen. Een goede manier om een pensioen te vieren!

Winefolly is één van de vele wijnboeken die je op internet kunt vinden. De geschenkdoos komt in een variant voor 1 wijnfles en voor 2 flessen. Het deksel is tevens te gebruiken als tapasplank, zodat de wijnspijs theorie direct kan worden getest. Wij kunnen deze voor je leveren!

Wij denken graag met je mee

Laat ons team helpen bij de zoektocht naar jouw perfecte pensioen-geschenk. 
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.