Zeker in deze periode van flinke personeelstekorten is het belangrijk je waardering te laten blijken aan jouw team. Daarnaast wordt klantenbinding ook steeds belangrijker in een markt waar alles overal te krijgen is. Dat extra stukje service zorgt ervoor dat de klanten bij jouw terug komen. Een makkelijke, maar goede manier hiervoor zijn relatiegeschenken. Voor ieder budget zijn er leuke geschenken te krijgen. Of het nu een bidon moet zijn voor een klant of een op maat samengesteld pakket voor je medewerkers, de relatiegeschenken personaliseren zet de intentie extra kracht bij!

Verschillende druktechnieken om relatiegeschenken te personaliseren

Er heel veel manieren om objecten te voorzien van een bedrukking of personalisatie. Hieronder leggen we een aantal manieren kort aan je uit. Bekijk ook zeker even het filmpje onderaan deze blog!

Tampondruk

Bij tampondruk wordt de inkt overgebracht op het object door middel van een siliconen drukkussen. Dit drukkussen is flexibel en kan zich daardoor vormen naar het te bedrukken object. Middels tampondruk is het dus mogelijk om holle, bolle en andere gekromde oppervlakten te bedrukken. Dit is dan ook het voordeel van deze druktechniek. Maar hoe gaat het dan in z’n werk? Eerst wordt er een metalen plaat gemaakt met uitkapingen van de opdruk. Hier wordt dan de verf ingegoten. Vervolgens stempelt het drukkussen op de metalen plaat zodat de verf in de vorm van het logo op het drukkussen kleeft. Doordat het drukkussen inktafstotend is, laat de inkt los bij contact met het te bedrukken object. Je kunt je voorstellen dat deze techniek bijvoorbeeld veel gebruikt wordt voor bekers en ballen, maar ook pennen en andere objecten.

Zeefdruk

Deze druktechniek wordt voor meerdere doeleinden gebruikt. Zeefdruk wordt veel gebruikt bij het bedrukken van onder andere shirts, maar printplaten kunnen er ook mee bedrukt worden. Bij deze techniek wordt er een fijn stuk gaas over een raamwerk gespannen. Het stuk gaas wordt voorzien van een laag dat gevoelig is voor licht. De te bedrukken logo’s worden tijdens het belichten op het raamwerk gelegd. Hierdoor ontstaan er donkere vlakken die na de belichting uitgespoeld kunnen worden. Deze uitgespoelde vlakken zijn de inkt doorlatende plekken op het zeefdrukraam. De inkt wordt aangebracht op het raamwerk en met een rakel over het fijne gaas gestreken. Op deze manier komt op de juiste plekken de inkt. Bij meerdere kleuren zijn er dus meerdere kleurlagen nodig.

Lasergravering

Lasergravering wordt aangestuurd met een computer en is heel precies. Hierdoor wordt deze techniek ook vaak gebruikt voor fijne en kleine ontwerpen. Een groot voordeel van lasergravering is dat het krasvast is en een luxe uitstraling heeft. Het nadeel is dat het niet in kleur gedaan kan worden. Met de laser wordt eigenlijk het bovenste laagje van het product eraf gehaald waardoor de onderlaag zichtbaar wordt. Welke kleur dat is, is dus afhankelijk van de kleur van de onderlaag.

Digitaaldruk

Als je een full color print op jouw geschenk wil, dan is deze techniek zeker geschikt! Ook verlooptinten en kleurovergangen zijn met digitaaldruk geen probleem doordat jouw design geprint wordt op het object. Een ander groot voordeel is dat full color printen vrij snel en vanaf lagere aantallen gedaan kan worden. In het filmpje hiernaast zie je hoe deze techniek werkt!

Wij denken graag met je mee

Laat ons team je helpen met de zoektocht naar een passend relatiegeschenk!
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.