Inmiddels hebben we al in een aantal blogs aangehaald hoe belangrijk het is om je medewerkers te stimuleren en te motiveren. Maar er is nog een manier om meer werkplezier te creëren op de werkvloer van jouw bedrijf: het verbinden van jouw medewerkers onderling. Waarom is dit zo belangrijk? Wij leggen het je uit én geven je nog een aantal handige tips.

Waarom is het verbinden van medewerkers zo belangrijk?

Er zijn natuurlijk meerdere factoren die een rol spelen bij de vraag of iemand met plezier naar zijn of haar werk gaat. Zo worden secundaire arbeidsvoorwaarden steeds belangrijker en is het goed om te kijken naar of de juiste personen de juiste functies bekleden. Op onze blog ‘Hoe kun je jouw personeel binden aan je bedrijf?’ vertellen we je alles over het binden en boeien van medewerkers aan jouw organisatie. Maar op het eerder genoemde blog hebben we een een belangrijk punt nog buiten beschouwing gelaten, namelijk het verbinden van de medewerkers onderling. Bij veel bedrijven wordt dit nog onderschat en om die reden niet voldoende aandacht aan geschonken. Dat is zonde aangezien het verbinden van jouw medewerkers zorgt voor een teamgevoel en dat komt weer ten goede aan het succes van het bedrijf. Sterker nog: wist jij dat de hoeveelheid salaris zelfs minder bijdraagt aan het werkplezier dan een fijne werksfeer? Het ontvangen van salaris zorgt namelijk voor een hele korte prikkel in de beleving van plezier. Maar een prettige werksfeer met goede onderlinge relaties tussen collega’s zorgt ervoor dat iemand iedere dag met plezier naar het werk gaat. Tijd om ermee aan de slag te gaan!

Hoe verbind je jouw medewerkers?

Activiteiten op de werkvloer

Een tafelvoetbalspel, pingpongtafel of biljarttafel. Dit zijn een aantal voorbeelden van leuke activiteiten voor jouw medewerkers om tussen het werken door even te ontspannen en plezier te maken met collega’s. Heb je nu al zo’n spel staan op kantoor, maar staat hij er voornamelijk voor de sier? Maak dan een competitie! Deel alle medewerkers, álle medewerkers, in in teams en hang een groot score bord op in de kantine. Hang er een leuke prijs aan voor het winnende team. Dan bedoelen we natuurlijk niet een klein bosje bloemen, maar laat bijvoorbeeld een cup maken met een leuke titel en verzin een origineel cadeau.

Verzin een leuke challenge

Werken er bij jouw bedrijf veel mensen thuis? Of juist verdeeld over Europa? Dan is een activiteit op de werkvloer minder van toepassing. Dan nog zijn er leuke challenges te bedenken om jouw medewerkers alsnog met elkaar te verbinden! Wat vind je bijvoorbeeld van zo’n duurzame plant? Zowel de verpakking als de bloempot zijn speciaal ontwikkeld voor brievenbuspost. Laat jouw medewerkers iedere maand een foto insturen van hun plant en laat de grootste plant winnen! Ook hiervoor is het natuurlijk wel weer leuk om er een prijs aan te binden. Een dinerbon bij een restaurant naar keuze bijvoorbeeld.

Verbind met een playlist

Muziek is een mooie vorm van verbinden. Zeker als jouw medewerkers vaak niet op kantoor zijn. Stel een playlist samen met leuke hits die passen bij het bedrijf of de branche en geef een spotify jaarabonnement met een mooie bluetooth speaker als geschenk. Lees alles hierover op onze blog ‘Verbind je medewerkers met een bedrijfsplaylist’.

Meer inspiratie nodig?

Wij denken graag met je mee!
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.