Bij een nieuw bedrijf beginnen is voor de meeste mensen best spannend. Zorg er daarom voor dat nieuwe collega’s zich direct thuis voelen bij jouw bedrijf. Een goede start is namelijk het halve werk. Geef ze een welkomstpakket met handige producten in jouw huisstijl. Dan zorg jij ervoor dat jouw collega zich vanaf dag 1 trots voelt dat ze bij jouw bedrijf werken en zullen ze ongetwijfeld nog meer gemotiveerd zijn! In deze blog geven wij je een idee hoe jij een welkomstpakket kunt samenstellen en geven wij je tips hoe je ervoor zorgt dat de nieuwe medewerkers zich gelijk betrokken voelen bij jouw bedrijf.

Welkom nieuwe collega!

Een nieuwe collega is niet alleen spannend, maar ook leuk. Iemand komt jouw team versterken en daar ben je natuurlijk alleen maar blij mee. Je wilt dat jouw nieuwe medewerker met open armen ontvangen wordt en zich gelijk thuis gaat voelen. Een welkomstpakket kan daar goed bij helpen. Je kunt het geschenk vullen met producten die handig zijn voor tijdens het werken. We geven je hieronder een voorbeeld van een welkomstpakket, misschien haal jij hier wel inspiratie uit voor als er een nieuwe collega bij jouw bedrijf komt werken.

Gepersonaliseerd welkomstpakket

Een welkomstpakket kun je helemaal zelf samenstellen. Maar om je een idee te geven hebben wij alvast een geschenk samengesteld die handig is voor de nieuwe collega. Namelijk het welkomstpakket; Een warm welkom. Geef dit pakket met bijvoorbeeld deze handige rugtas die gevuld is met een koptelefoon, drinkfles, pasjeshouder en een pen. Deze tools heeft jouw nieuwe medewerker vast en zeker nodig. Daarnaast kun je deze producten ook nog eens helemaal personaliseren. Laat de producten bijvoorbeeld in de kleuren van jouw huisstijl komen en bedruk jouw logo erop. Zo ziet iedereen dat de jouw medewerker met trots een nieuwe baan heeft.

Een warm welkom | Pelster Promotions

Alles voor betrokken medewerkers

De eerste paar weken zullen voor jouw als bedrijf, maar ook voor de nieuwe medewerker even wennen zijn. Het is erg belangrijk dat de medewerker zich gelijk betrokken voelt met het nieuwe bedrijf waar ze gaan werken. Naast dit welkomstpakket hebben we ook nog handige tips voor je, zodat jouw medewerkers zich betrokken voelen. Namelijk deel de doelen en successen met de nieuwe medewerker en je huidige medewerkers. Zo weet iedereen waar ze naartoe werken en voelen ze de impact van wat hun werk heeft opgeleverd. Een andere tip is om jouw medewerkers een stem te geven, sta open voor nieuwe ideeën en suggesties. Je laat zo zien dat er iets met hun stem wordt gedaan. Daarnaast kan het dat de nieuwe collega nog niet alle medewerkers kent. Organiseer daarom bijvoorbeeld een teambuilding dag of een vrijdagmiddagborrel. Zo leert iedereen elkaar goed kennen en zullen ze ongetwijfeld beter gaan samenwerken.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.