De verpakking van een relatiegeschenk is bijna net zo belangrijk als de inhoud zelf. De tijd van simpele, kartonnen dozen ligt achter ons. Alles gaat tegenwoordig om beleving en die start al vanaf het moment dat de ontvanger het geschenk in zijn of haar handen krijgt. Bij kleine giveaways op beurzen en evenementen komt het niet zo nauw, het gaat er dan met name om dat jouw product zo sterk is dat het bijblijft. De verpakking is met name belangrijk bij de grotere geschenken en pakketten, zoals voor je personeel, een jubileum of als bedankje voor je vaste klanten. In deze blog geven we daarom voorbeelden en tips voor een succesvolle verpakking van je relatiegeschenk.

Bedrukte custom dozen

Een simpele en relatief goedkope aanpassing is het customizen van dozen. Geen saaie bruine, maar eentje met een printje, opvallend kleurtje of compleet boek/spel erop gedrukt. Je kunt dit gebruiken om al direct (een gedeelte van) je boodschap over te brengen. De dozen worden gemaakt van gerecycled papier zo voorkomen we verspilling. Ga je bijvoorbeeld een spel erop laten bedrukken? Dan hebben de ontvangers niet alleen een leuke verpakking, maar kunnen ze de doos ook nog eens gebruiken om het spel te spelen. Zo is zelfs het uitpakken al een cadeautje op zich.

Trolley van gerecyled PET

Een duurzame en leuke manier om het geschenk in te geven is de trolley. Deze trolley is gemaakt van 30 gerecyclede PET flessen en is een goede vervanger van karton. Het is een ruime trolley waar je grote, maar ook kleine geschenken in kwijt kan. De trolley is beschikbaar in een warme, groene kleur en kan gepersonaliseerd worden met een subtiele doming sticker. Door de inhoud zelf samen te stellen wordt de trolley ook nog eens persoonlijk. De trolley neemt weinig ruimte in en kan meegenomen worden als handbagage in het vliegtuig. Zo heeft de ontvanger nog jaren lang reis plezier ervan.

Bedrukte houten kistje

Het houten kistje is een goed alternatief voor verpakkingen. Alleen een houten kistje is natuurlijk een beetje saai, daarom kun je bij deze kistjes zelf je ontwerp kiezen en laten bedrukken. Bijvoorbeeld een foto, opvallende kleur, grappig printje of jouw logo. Om het kistje compleet te maken is het mogelijk om zelf de inhoud te kiezen. Het leuke hieraan is, dat de ontvangers het kistje nog vaak kunnen gebruiken. Zo kan de ontvanger er plantjes in zetten, het gebruiken als opberg kist of er een bijzettafel van maken. Het kistje is dus niet alleen leuk om te geven, maar ook leuk om te houden! 

Denkspelletje met cadeau als verpakking voor jouw (kleine) geschenk

Op het eerste oog lijkt het misschien alsof er geen verpakking om heen zit, maar niks is minder waar. Dit denkspelletje is namelijk de verpakking! De ontvangers moeten extra hun hersenen gaan gebruiken om het cadeau open te maken. In het rode boekje zijn vragen verwerkt die de ontvangers moeten oplossen. Als alle vragen zijn opgelost komt er een code uit, deze moeten ze invoeren in het cijferslotje en tada daar is het cadeau. Het is een echte uitdaging en een hele beleving. Het denkspelletje kan vaker gespeeld worden, de ontvangers kunnen het bijvoorbeeld ook laten oplossen door hun partner, familie of vrienden. Zo kan iedereen er plezier van hebben.

 

Wij denken graag met je mee

Laat ons team helpen het ontwikkelen van een duurzame en leuke verpakking voor jouw geschenk
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.