Een relatiegeschenk is belangrijk om jouw klantenbinding te versterken. Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van geschenken. Veel bedrijven denken vaak bij een relatiegeschenk aan een gebruiksvoorwerp en zullen waarschijnlijk niet snel denken aan etenswaren. Het zou je misschien verbazen, maar als geschenk is eten en drinken ook een goede optie. Net zoals op beurzen geven ze de beursdeelnemers ook etenswaren. In deze blog ga je 4 redenen lezen waarom eten en drinken nou het perfecte geschenk is. Misschien haal je er wel inspiratie uit voor jouw volgende relatiegeschenk.

Uniek geschenk

Met een pakket wat bestaat uit eten en drinken denk je al snel aan de standaard geschenken zoals een BBQ pakket, borrelplank of een geschenk met chocolade, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Met eten en drinken kun je namelijk van alles combineren. Als je een geschenk zelf samenstelt kun je het persoonlijk en helemaal naar wens van jouw klanten maken. Houden jouw klanten bijvoorbeeld van lekkere Italiaanse producten? Dan kun je een geschenk samenstellen met allemaal etenswaren die uit Italië komen. Of zijn jouw klanten grotendeels mannen? Dan kun je gaan voor een geschenk met bijvoorbeeld speciaal biertjes. Zo wordt het pakket niet alleen lekker, maar ook nog eens uniek.

Voor alle momenten

Doordat je het geschenk met eten en drinken helemaal zelf kunt samenstellen kun je goed op momenten, jaargetijden en feestdagen inspelen. Voor de zomer kun je bijvoorbeeld een geschenk samenstellen met etenswaren wat lekker is voor de zomer zoals een heerlijke fruit mand of een pakket om je eigen cocktail te maken. Hetzelfde geldt als je bijvoorbeeld een geschenk wilt geven rond de feestdagen. Voor die tijd kun je een geschenk samenstellen met producten die lekker zijn voor in de winter, bijvoorbeeld glühwein of ambachtelijk gemaakte kerstkransen. De ontvangers zullen hier vast en zeker van gaan genieten. Cocktail party kerstpakket

Reclame voor jouw bedrijf

Een geschenk met etenswaren is niet alleen lekker om te geven, maar heeft ook nog een andere goede functie. Het is namelijk een perfecte manier om het te gebruiken als reclame of blikvanger voor jouw bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld op de verpakkingen van het eten en drinken jouw eigen logo of bedrijfsnaam laten bedrukken/stickeren. Of zoek producten uit die passen bij jouw bedrijf om zo jouw klanten te binden. De ontvangers worden dan elke keer weer herinnerd aan jouw bedrijf als ze iets lekkers gaan eten of drinken.

Duurzaam eten en drinken

Tegenwoordig vinden klanten duurzaamheid steeds belangrijk en zo ook het relatiegeschenk dat ze krijgen. Je kunt gaan voor grote aantallen etenswaren die worden gemaakt in fabrieken, maar je kunt ook gaan voor producten die lokaal zijn gemaakt of duurzaam zijn geproduceerd. Ga bijvoorbeeld voor heerlijke hapjes van de lokale bakker of geef ze een drankje wat duurzaam is gemaakt. Het geschenk is dan niet alleen lekker om te geven, maar ook nog eens duurzaam of lokaal geproduceerd. De ontvangers zullen dit zeker gaan waarderen.

Wij denken graag met je mee

Laat de zoektocht naar jouw perfecte eten/drinken relatiegeschenk of giveaway aan ons over!
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.