Als we het hebben over het behouden van personeel, wordt al snel gedacht aan een hoger salaris of werken met bonussen. Natuurlijk worden veel mensen blij van een mooie auto van de zaak, maar dat kunnen ze bij een ander bedrijf ook krijgen. Dus wat is dan de truc voor niet alleen het behouden van talentvol personeel, maar ook het aantrekken? Het antwoord lijkt simpel: investeer in je medewerkers. Maar als het niet gaat om geld of een auto, op welk vlak investeren bedoelen we dan?

Personeel behouden door hun dromen te achterhalen

Het begint bij de realisatie dat medewerkers een groot en belangrijk deel van hun leven in dienst zijn van een bedrijf. Bij een fulltime baan spenderen mensen meer uren van de dag op het werk dan thuis. Investeren in de persoonlijke ontwikkeling van jouw medewerkers is de sleutel voor het behouden van talentvol personeel. Dus eigenlijk is de vraag: ga jij wel eens in gesprek met je medewerkers over hun dromen en ambities? Zowel zakelijk als privé. Bespreek hobby’s, reizen en fitheid, maar ook of ze willen doorgroeien naar een andere functie of dat iemand op den duur juist minder zouden willen werken.

Als je je als werkgever structureel verdiept in de persoonlijke ontwikkeling van jouw medewerkers, creëert dat een band en loyaliteit van de medewerker richting jouw bedrijf. Maak de ambities en dromen bespreekbaar binnen het team en je zult zien dat er hele andere waardevolle gesprekken op gang komen.

Wil je meer weten over het binden en boeien van jouw medewerkers? Lees dan dit blog!

Stimuleer dromen met de juiste geschenken

Om de dromen en ambities van jouw medewerkers te stimuleren, kun je verschillende dingen doen. Je kunt voor iedere medewerker een budget vrij maken om de droom te realiseren en bijvoorbeeld waardevolle contacten leggen. Maar om te beginnen kun je natuurlijk kiezen voor kerstgeschenken en bedrijfsuitjes die aansluiten bij de wensen van jouw medewerkers. We geven je een aantal ideeën voor geschenken!

Voor de chef

‘’Goed leren koken’’ hoor je geregeld als je vraagt naar wat iemand nog zou willen leren. Vraag dan natuurlijk wel even door naar van welk eten hij/zij houdt. Een sushi pakket is leuk, maar niet als iemand juist Italiaanse pasta’s wil leren maken. Stel vervolgens zo’n leuk pakket samen!

Voor de avonturier

Wie heeft er nu niet een droomreis? Toeren met een camper of backpacken in Azië, er is zoveel te zien! Geef jouw medewerkers met deze droom zo’n gaaf reispakket. Vul het geschenk bijvoorbeeld aan met een boek over het te bezoeken land of iets anders passends.

Voor de sportfanaat

Staat het jaar van jouw medewerker in het teken van fit(ter) worden? Ook hier kun je hele leuke pakketten voor samenstellen. Zorg voor een kickstart van het goede voornemen!

Heb je al een leuk idee, maar wil je nog even brainstormen? Neem gerust even contact op! Wij kunnen het bedenken, samenstellen en leveren van de geschenken ook van A tot Z voor je uit handen nemen.

Wij denken graag met je mee

Laat ons team helpen bij de zoektocht naar jouw perfecte geschenk
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.