Nu het voorjaar voor de deur staat is het de perfecte gelegenheid om even kritisch te kijken naar jouw bedrijfskleding. Is het nog van deze tijd, straalt het uit wat je wil dat het uitstraalt en voelen jouw medewerkers zich prettig in hun bedrijfskleding? En wist je dat kleding zelfs van invloed is op klanten? Op dit blog focussen we op de voordelen van bedrijfskleding en hoe dat invloed heeft op de verkoop of aanvragen.

Wat zijn de 5 voordelen van bedrijfskleding?

  • De juiste bedrijfskleding verhoogt de omzet;
  • Bedrijfskleding zorgt voor een professionele uitstraling;
  • Je creëert eerder vertrouwen bij je klant;
  • De medewerkers zijn in een oogopslag herkenbaar voor klanten;
  • Alle medewerkers lopen er altijd representatief bij.

Maak de juiste indruk met bedrijfskleding!

Wist je dat het slechts een paar seconden duurt voordat iemand een eerste mening over je heeft gevormd? Dit is o.a. afhankelijk van je houding, hoe je gedag zegt, maar ook zeker van je kleding. Wist je dat je zelfs een afstand kunt creëren tussen jou en je klant als je je te netjes kleedt? We leggen uit hoe dat komt en waarom een passende outfit zelfs invloed heeft op de omzet.

Laten we meteen bij de kern beginnen. Bij het verkopen van iets draait alles om vertrouwen. Zéker bij een grote aanschaf of een abonnement. De eerste belangrijke reden hiervoor is geld. Een paar euro uitgeven aan brood bij een onbekende bakker is toch een heel ander risico dan een bijvoorbeeld de aanschaf van een laptop of software. De volgende reden waarom vertrouwen creëren cruciaal is voor verkoop of een aanvraag hangt eigenlijk samen met de eerste reden. Er moet namelijk op een product – zeker een product van waarde – vertrouwd kunnen worden. Als iemand een laptop koopt, zal de laptop waarschijnlijk ook voor werk gebruikt worden. Dan kan die laptop natuurlijk niet om de haverklap crashen. Voordat de klant het product koopt of een aanvraag doet, moet de klant het gevoel hebben dat het geld verstandig geïnvesteerd is. Het menselijk brein houdt nu eenmaal niet zo van risico’s nemen.

Vertrouwen zorgt voor omzet

Je kunt er dus niet omheen dat vertrouwen enorm veel uitmaakt voor de omzet. Maar wat heeft de juiste bedrijfskleding daar mee te maken? Dat is eigenlijk heel simpel: herkenning zorgt voor vertrouwen en vertrouwen zorgt voor meer omzet. Stel je hebt een autobedrijf en je verkoopt voornamelijk bestelbussen aan klusbedrijven. Zullen deze klanten zich dan eerder herkennen in iemand met een driedelig pak of met een jeans en overhemd? Door je te netjes te kleden is het dus goed mogelijk dat je eerder afstand creëert tussen jou en je klant in plaats van vertrouwen. Maar stel jij hebt een advocatenkantoor of een chique kledingzaak, dan kun je juist uitpakken met een mooi pak.

Kijk dus eens kritisch naar de kleding binnen jouw bedrijf en draag iets wat in lijn ligt met jouw klanten. Kleed je goed en genereer meer omzet! Bekijk voor meer informatie ook eens onze pagina ‘Bedrijfskleding voor bedrijven in de gemeente Zeist’. Uiteraard kunnen we door heel Nederland passessies organiseren.

Inspiratie bedrijfskleding

Bedrijfskleding op maat

Wist je dat wij ook bedrijfskleding op maat leveren? Iveco was bijvoorbeeld op zoek naar een fijne chauffeursjas. Daarvoor waren een aantal punten erg belangrijk: de jassen moesten wel warm maar niet te dik zijn, wat regen kunnen hebben zonder een stugge regenjas te zijn, de jassen moesten uiteraard aansluiten bij de huisstijl, goede zakken op handige plekken hebben en natuurlijk comfortabel zitten. We zijn uitgekomen op onderstaande softshell jassen die we hebben voorzien van logo’s. Van de ritspullers tot aan het label in de nek, overal zijn de luxe details doorgevoerd.

”Zeer tevreden over het meedenken en realiseren van onze chauffeursjas, snelle levering en goede kwaliteit!” – Iveco

Wij denken graag met je mee

Laat ons team helpen bij de zoektocht naar jouw perfecte bedrijfskleding (op maat)
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.