Sinds corona is thuiswerken flink genormaliseerd. Sterker nog, voor veel mensen was thuis werken zo prettig dat hybride werken nog steeds erg populair is. Minder vaak lange files, tussendoor even de natuur in en joggingpakken zijn nog nooit zo veel verkocht als de afgelopen paar jaar. Toch horen we ook dat niet alle bedrijven zo staan te springen bij het vele thuiswerken. Zonde eigenlijk, want voor jouw bedrijf kan het aanbieden van hybride werken veel voordelen hebben!

In dit artikel leggen we de kansen van hybride werken uit voor jouw bedrijf en geven we tips om toch het contact te houden met jouw medewerkers.

Je vindt en behoudt makkelijker medewerkers

Zoals we allemaal wel weten is het nog steeds gekkenhuis op de arbeidsmarkt. Medewerkers zijn lastig te vinden én het wordt steeds lastiger om jouw medewerkers te behouden met alle aanbiedingen die ze alleen al in hun LinkedIn berichten box ontvangen. Door hybride werken mogelijk te maken binnen jouw bedrijf zorgt dat op het gebied van het vinden en behouden van medewerkers voor de volgende kansen:

 • Je kunt in een veel grotere vijver ‘vissen’ voor nieuwe medewerkers

  Wat nu als iemand perfect geschikt is voor de functie, maar woont op 100km afstand van jouw bedrijf? Het is dan toch zonde als je die persoon dan niet kunt aannemen. Door de mogelijkheid te geven van hybride werken kan iemand deels thuis werken en andere tijden aanhouden voor kantoordagen. Heerlijk na de file rijden bijvoorbeeld.

 • Jouw medewerkers kunnen hun reisdromen waarmaken

  Een steeds populairdere manier van leven is ‘reizend werken’. Laptop mee en vanaf een beachbar of appartement aan de slag. Op deze manier behoud jij jouw waardevolle medewerkers en jouw medewerkers kunnen hun dromen volgen. Daarnaast zijn gelukkige en uitgeruste mensen veel productievere werknemers. Daarover in het volgende punt meer.

 • Met hybride werken creëer je flexibiliteit

  Flexibel kunnen werken heeft een aantal grote voordelen. Ten eerste zorgt het voor productievere en effectievere werknemers. De een is ’s ochtends scherp, de ander juist ’s avonds. Dus waarom zouden we dan zo vasthouden aan die negen tot vijf mentaliteit? Uiteraard kan dit niet met alle banen, maar kijk bijvoorbeeld eens naar online marketeer. Denk je dat dit artikel ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds is geschreven? En maakt dat dan uit?

  Daarnaast zul je zien dat meer mensen zullen solliciteren op de functie als hybride/flexibel werken een optie is. Het is ideaal voor ouders met kinderen om thuis of op kantoor te kunnen werken tijdens schooluren en vervolgens nog een paar uurtjes als de kinderen op bed liggen.

 • Werken vanuit vertrouwen

  Wist jij dat als je mensen vertrouwen geeft, ze de verwachting graag willen waarmaken? Met hybride werken kun je simpelweg niet anders dan vertrouwen hebben in jouw medewerkers. Werken vanuit zo’n relatie werkt voor beide partijen vaak prettiger dan werken vanuit een controlerende relatie. Ook dit is dus een groot voordeel voor de werksfeer en onderlinge relaties binnen het bedrijf.

Met hybride werken geef je dus als bedrijf aan creatief en flexibel te willen meedenken met jouw werknemers. Dit is voor veel mensen zelfs belangrijker dan een hoger salaris. Maar hoe zorg je nu wel voor de verbinding tussen jouw medewerkers?

Personeelsgeschenken voor hybride werken

Als jij binnen jouw bedrijf veel hybride werkers hebt, is het leuk om te kiezen voor een geschenk dat – uiteraard aansluit bij jouw bedrijf en de ontvangers – op afstand maar toch samen gebruikt kan worden.

Wil je meer weten over de leukste geschenken voor thuiswerkers? Lees dan dit blog!

Daag jouw medewerkers op afstand uit

Bedenk een online challenge en actie! Tegenwoordig kunnen we alles via zoom, dus ook zeker een wekelijkse sportsessie met het team.

Zo’n sport pakket kun je natuurlijk volledig naar wens samenstellen. Uiteraard kunnen alle producten voorzien worden van jouw logo en huisstijl. Dat maakt het extra leuk!

Genieten voor de buis

Een avondje met goede films en lekkernijen op de bank kan weinig tegenop, niet waar? Het leuke van dit pakket is dat je een filmlijst kunt meeleveren met alle favoriete films van het team. Reken maar dat er eens iets anders te bespreken is tijdens de koffie!

Ook dit pakket kun je natuurlijk zo uitgebreid maken als je zelf wil. Een heerlijk plaid of kaarsen toevoegen is ook zeker een goed idee. De mogelijkheden zijn eindeloos en jouw medewerkers hebben gegarandeerd een heerlijke relaxte avond!

Wij denken graag met je mee

Laat ons team helpen bij de zoektocht naar jouw perfecte geschenk
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.