5 tot 13 miljoen ton. Enig idee wat dit cijfer betekent? Probeer je eens voor te stellen hoeveel dat is. En dan nu met de wetenschap dat dit cijfer de hoeveelheid plastic is dat jaarlijks de oceanen in stroomt.
Maar waar gebruiken we nu al dat plastic voor? Gemiddeld gooit een Europeaan maar liefst 33 kilo plastic weg per jaar. Volgens cijfers van de Plastic Soup Foundation wordt verreweg het meeste plastic gebruikt voor verpakkingsmateriaal. Denk dus eens aan die voorgesneden lasagne groente of geschilde wortels uit een bakje. Kijk eens hoeveel plastic er wel niet in jouw koelkast ligt wat na gebruik van de inhoud weggegooid gaat worden.

Dit was alleen nog maar in ons privéleven. Denk eens terug aan die leuke beurs waar je het afgelopen jaar bent geweest. Ook daar zul je waarschijnlijk bij de meeste stands een waterflesje of een andere wegwerp giveaway hebben gekregen.

Uiteraard komt ook een groot gedeelte van het weggegooide plastic niet in de oceanen terecht. Maar wat gebeurt er dan mee? Gelukkig kan een gedeelte gerecycled worden, maar nog een veel groter gedeelte wordt verbrand. Prima oplossing zou je denken. Hoewel het dan niet in het water eindigt, heeft het alsnog hele negatieve effecten op het milieu. Als onze generatie de temperatuurstijging wil beperken, hangt dat af van de CO2 uitstoot die wij creëren. 10 tot 13% van de totale CO2 uitstoot komt van het verbranden van plastic afval, dus daar valt veel winst te behalen.

Duurzaamheid in geschenken

Het is dus tijd voor actie! Bij Pelster is niet voor niets het motto: ‘’Grote impact op jouw klant en een kleine impact op de planeet’’. Bij alle relatiegeschenken die wij in opdracht mogen uitwerken, staat het duurzaamheidsaspect voorop. We houden hiervoor een aantal kernwaarden voor ogen. Zo streven wij ernaar dat alle producten geproduceerd zijn in Europa, gemaakt zijn van gerecyclede materialen, dat de werkomstandigheden van de medewerkers goed zijn en dat het product van mooie kwaliteit is zodat het lang meegaat.

Wil je meer weten over waarom wij zoveel waarde hechten aan producten uit Europa? Lees dan dit blog.

Dit start al bij de allereerste brainstormsessie met de klant. Wij zorgen ervoor dat het geschenk perfect aansluit bij het bedrijf, maar wel in het dagelijks leven gebruikt kan worden.Vervolgens zoeken wij de geschikte producten samen en maken we drie passende voorstellen. Jij kent jouw bedrijf en ontvangers het best, dus op deze manier creëren wij geschenken waar de ontvanger écht iets aan heeft en zal het niet snel in de prullenbak verdwijnen.

Bij het samenstellen van de producten werken wij alleen met leveranciers die proactief handelen op het gebied van duurzaamheid. We kijken naar de herkomst van de materialen, maar ook waar de producten vandaan komen. Hierbij speelt de CO2 uitstoot een belangrijke rol. Als de producten in ons eigen land geproduceerd kunnen worden, scheelt dat zo’n 7.482 KM vanuit het verre Oosten.

Op alle vlakken proberen wij de vervuiling die de relatiegeschenken branche met zich mee brengt te verminderen. Jij wil toch ook je relaties alleen het beste geven, in een geschenk en in het grotere geheel? Met ons als partner in relatiegeschenken, geef je met een goed verhaal en met oog voor het milieu het meest passende geschenk.

”Met trots geven, maakt geven nóg leuker!”

Wij denken graag met je mee!

Laat ons team helpen bij de zoektocht naar duurzame geschenken
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.