Waarom wij waarde hechten aan producten uit Europa

Waarom wij waarde hechten aan producten uit Europa | Pelster Promotions

De wereld van relatiegeschenken is enorm. Van waterflesjes tot USB-sticks en van strandballen tot pennen. Voor ieder wat wils! Maar wat zorgt er nu voor dat een product duurzaam is? Bij Pelster vinden wij dit onderwerp erg belangrijk en één van de onderdelen daarvan is de productie in Europa. Over dat punt gaan we het op deze blog hebben.

Hogere kwaliteit van de producten

Er zijn talloze sites met giveaways die in enorme aantallen geproduceerd worden in landen als China. Een deel daarvan lijkt op het eerste gezicht duurzaam, maar is dat allerminst. Denk bijvoorbeeld aan die rPET waterflesjes die overal uitgedeeld worden op een beurs. Kijk vervolgens even hoeveel er daarvan in de prullenbak liggen. Of de bamboe USB-sticks waarbij de binnenkant gemaakt is van lage kwaliteit, vervuilende elektronica. Die zijn helaas ook verre van duurzaam. Één van de voordelen van productie in Europa is dat er goed toezicht gehouden kan worden. Zo wordt er goed op gelet dat de grondstoffen duurzaam zijn en dat de producten van goede kwaliteit zijn. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat de producten lang gebruikt kunnen worden en dit heeft ook weer voordelen voor jouw bedrijf. Door duurzame geschenken te laten bedrukken of graveren met logo, zal het logo veel vaker te zien zijn aangezien het product niet na eenmalig gebruik weggegooid wordt.

Goede werkomstandigheden in de fabrieken

De grote spelers in de markt bieden duizenden producten aan die ze voor een lage prijs verkopen. Doordat ze met elkaar blijven concurreren voor de laagste prijs, moet de inkoopprijs ook omlaag. Daarom wordt een groot deel van hun aanbod in het verre oosten geproduceerd, onder slechte omstandigheden en met goedkope materialen. In Europa is er over het algemeen een veel strengere wetgeving die ervoor zorgt dat personeel eerlijk betaald wordt, een maximaal aantal uur per dag mag werken en kan werken onder goede omstandigheden. Door de productie in Europa te houden moet er dus worden voldaan aan die wetgeving en dat geeft controle over hoe de producten geproduceerd worden.

Minder uitstoot van transport

Het derde punt zijn de 7.482 kilometers die de producten minder hoeven af te leggen vanuit het oosten. Of de producten nu per schip of vliegtuig gaan, de uitstoot is enorm. De fabrieken in Nederland en Europa zijn net zo mooi en geavanceerd, dus productie in een ver land is zeker niet altijd nodig. Door de productie in Europa plaats te laten vinden, reduceren we de CO2 uitstoot en helpen daarmee de planeet.

Duurzaamheid bij Pelster Promotions

Wij vinden bovenstaande punten zo belangrijk dat we alleen met leveranciers samenwerken die achter onze aanpak staan en proactief handelen op het gebied van duurzaamheid. Zo moeten ze aantonen dat de arbeidsomstandigheden bovengemiddeld zijn. We gaan met ze in gesprek hoe de productielijn in elkaar zit en doen onderzoek naar de herkomst van de materialen. Hier komt een selecte groep aan leveranciers uit waar we nauw mee samenwerken. Wij leveren duurzame relatiegeschenken die geproduceerd worden in Europa en/of gemaakt zijn van duurzame materialen. Ook zijn wij van mening dat een promotieartikel meer impact heeft als het lang meegaat en ook in die vorm duurzaam is. Grote impact op de klant, kleine impact op de wereld.

Meer weten over onze visie?

Neem gerust contact op met ons team voor jouw vragen over duurzame relatiegeschenken!
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.