We zitten al twee jaar lang middenin de coronacrisis. Dit zorgde in 2021 al voor een grote stijging in thuiswerk relatiegeschenken. Borrelpakketten, thuisbioscoop kerstpakketten en veel bureau gerelateerde geschenken zoals desk organizers, pennen en gepersonaliseerde mokken. We hopen natuurlijk dat dit in 2022 voorbij is, maar de kans is groot dat dit nog wel even aan blijft houden. Naast corona zijn er nog meer hoogtepunten rondom relatiegeschenken. Daarom schrijven we in deze blog de x relatiegeschenken trends van 2022.

Brievenbus geschenkpakketten

Terwijl ik dit schrijf, geldt er weer een dringend thuiswerkadvies voor iedereen die dit kan. Dit zal in 2022 waarschijnlijk ook nog lang aanhouden. We nemen daarom nog geen afscheid van de brievenbus geschenkpakketten. Hoewel we verwachtten dat dit rondom de eindejaarsperiode van 2021 booming zou zijn, zijn deze pakketten het hele jaar door aangevraagd. Een brievenbus paasgeschenk, zomerpakketje of vrijmibo pakket op een willekeurige vrijdag. De mogelijkheden zijn eindeloos! Je kunt deze pakketten aan elke collega (thuiswerkend of niet) versturen én het scheelt enorm in de verzendkosten.

Duurzame relatiegeschenken

Wij hebben al jaren geleden afstand genomen van lage kwaliteit weggeefprullen die na 1 keer gebruik in de prullenbak verdwijnen. Nu begint de vraag hiernaar ook langzaam toe te nemen. Duurzaamheid in relatiegeschenken wordt belangrijker. En dan heb ik het niet over een usb-stick die omhuld is met bamboe. Dit zijn vaak giveaways die duurzaam lijken maar het zeker niet zijn. Duurzame producten moeten van minimaal 50% gerecyclede materialen zijn gemaakt en bieden echte waarde aan de ontvanger. Daarnaast heeft vliegschaamte zijn intrede gedaan. Daarom is het belangrijk dat relatiegeschenken in Europa worden geproduceerd, zodat de transportuitstoot beperkt blijft.

Geschenken afgestemd op de ontvanger

Vroeger kregen bijvoorbeeld alle medewerkers 1 algemeen kerstpakket. Een makkelijke en goedkope optie, maar niet iedereen is fan van alcohol, tuinieren of sporten. Daarom voorspellen wij dat persoonlijke personeelsgeschenken afgestemd op de ontvanger in 2022 een stuk populairder worden. Dit jaar kregen we al een aantal aanvragen en dit gaat waarschijnlijk alleen maar meer worden. Kies een algemeen pakket, zoals het cocktail party kerstpakket, en maak het persoonlijk door voorkeuren hier in te verwerken. Bijvoorbeeld een boekje voor cocktails met een fles rum voor de alcohol drinkende collega’s en een boekje voor mocktails met siroop voor de nuchteren onder ons.

Afwijken van een geefmoment

In 2021 hebben we onze vaste klanten en collega’s af en toe al extra bedankt voor hun trouwheid en inzet, ook buiten de traditionele geefmomenten. Toen kwamen we er achter dat we helemaal niet hoeven te wachten tot kerst, pasen of het nieuwe jaar om onze waardering te tonen. Een geschenk heeft extra veel waarde wanneer de ontvanger het niet verwacht. En ondanks dat we met zijn allen doen alsof het niet zo is, weten we al dat we rond deze geefmomenten iets kunnen verwachten. Verras je relaties in 2022 daarom eens op een random donderdag in februari en zie de impact!

Wij zitten bovenop de trends

Als creatieve partner in relatiegeschenken bevinden wij ons middenin de branche. Daarom zijn we altijd op de hoogte van de grote trends, laatste ontwikkelingen en nieuwste producten. Neem gerust contact met ons op voor advies of om samen te sparren voor jouw perfecte geschenk.

Wij denken graag met je mee

Laat ons team helpen bij de zoektocht naar jouw perfecte relatiegeschenk of giveaway
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.