In de wereld van relatiegeschenken zijn de mogelijkheden enorm! Maar wat kost een relatiegeschenk eigenlijk? Dat is volledig afhankelijk van wat jij uitkiest. Een pen met logo kun je weggeven op bijvoorbeeld een beurs, dus dat geldt ook als relatiegeschenk. Ga je voor een mooi personeelsgeschenk of een luxer geschenk voor klanten, kijk dan eens verder naar producten waar iemand echt plezier van heeft. En daar is niet altijd meer budget voor nodig. Lees snel verder voor alle informatie.

Kosten relatiegeschenk aftrekbaar

Het geven van relatiegeschenken is natuurlijk goed voor de onderlinge relatie, maar zijn relatiegeschenken ook fiscaal aftrekbaar? Ja, dat zijn ze! Mits ze voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet het om een geschenk gaan voor bestaande klanten of leveranciers. Medewerkers of potentiële klanten vallen hier dus helaas niet onder. Daarnaast moet het geschenk ook nog in een bepaalde categorie vallen. Om ervoor te zorgen dat een relatiegeschenk aftrekbaar is, moet het product bruikbaar zijn in het bedrijf van de klant of leverancier. Als laatste voorwaarde hangt er nog een maximale prijs per persoon per jaar aan vast. Wil je hier meer over weten? Lees dan onze blog ‘Zijn relatiegeschenken fiscaal aftrekbaar?‘.

Wat is een duurzaam relatiegeschenk?

Zoals we hierboven al hebben benoemd is een goedkope pen met logo ook een relatiegeschenk, maar de vraag is hoeveel van die pennen erna nog langdurig gebruikt worden. Hetzelfde geldt voor plastic waterflesjes met logo. Dat is goedkoop en makkelijk om uit te delen tijdens een event, maar hoeveel van die flesjes belanden vervolgens in de prullenbak? Je kan veel beter kiezen voor een duurzaam geschenk aangezien de ontvanger hier veel langer plezier van heeft en daardoor jouw logo ook met regelmaat ziet. Iedereen waardeert ten slotte een mooi product waar je ook écht iets aan hebt. Maar wat is nu een duurzaam relatiegeschenk? Voor ons zijn dat bijvoorbeeld geschenken die lang mee gaan, geproduceerd zijn in Europa en recyclebaar zijn. Op zoek naar inspiratie voor duurzame relatiegeschenken? Lees alles hierover op onze blog ‘Duurzame relatiegeschenken voor de zomer van 2022′.

Relatiegeschenken voor ieder budget

Tot €3

Gerecyclede pen met bedrukking

Gelukkig zijn er voor ieder budget duurzame relatiegeschenken te vinden. Op dit blog hebben we het al verschillende keren gehad over pennen, maar er zijn ook mooie duurzame pennen gemaakt van gerecycled materiaal. Dan heb je voor een paar euro al een kleine give-away met jouw bedrijfslogo.

Tot €10

Recycled leather Notebook A5

Dit notitieboekje is een perfect voorbeeld van een duurzaam relatiegeschenk! De omslag is namelijk gemaakt van gerecycled leer. Het leer is teruggewonnen afvalmateriaal dat wordt verzameld tijdens het productieproces van tassen en schoenen. Het afvalleer wordt gereconstrueerd met water en natuurlijke bindmiddelen. Daarnaast worden de notitieboekjes ook nog eens geproduceerd in Nederland! Laat ze nog personaliseren met jouw bedrijfslogo voor een persoonlijke touch.

Tot €15

Wijnkist met fles wijn

Wie waardeert nu niet een goede fles wijn ’s avonds na het eten? Bezorg jouw personeel of klanten een ontspannen moment met dit mooie wijn pakket. De kist is gemaakt van paulowniahout. Maak het geschenk compleet door te kiezen voor een mooie smaakvolle wijn en laat de kist graveren met jouw logo en bijvoorbeeld een persoonlijke boodschap. 

Tot €20

SelfCleaning UV-C drinkfles

Ben je op zoek naar een geschenk en is jouw bedrijf actief in de technologische wereld? Kijk dan eens naar deze dubbelwandige, vacuüm geïsoleerde RVS waterfles/thermofles. Door de UV-C technologie wordt 99,9% van de bacteriën geëlimineerd door de sterilisator in de dop binnen drie minuten. Uiteraard kun je de flessen nog laten bedrukken of graveren met jouw bedrijfslogo!

Wil je meer weten waarom wij waarde hechten aan producten geproduceerd in Europa? Lees dan dit blog.

Wij denken graag met je mee

Laat ons team helpen bij de zoektocht naar jouw perfecte relatiegeschenk
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.