Steeds meer bedrijven beseffen gelukkig het belang van duurzaamheid en verantwoord ondernemen. In een wereld waarin milieuproblemen een steeds grotere rol spelen, vormen milieubewuste relatiegeschenken een slimme manier om een positieve impact te maken. In dit artikel vertellen we de voordelen van milieubewuste relatiegeschenken voor jouw bedrijf!

Wil je vast meer weten over waarom wij duurzaamheid zo belangrijk vinden? Lees ons artikel ‘Duurzaamheid is ónze toekomst’

Wat zijn milieubewuste relatiegeschenken?

Milieubewuste relatiegeschenken zijn geschenken die geproduceerd zijn met respect voor het milieu en de samenleving. Wij vinden het belangrijk dat de producten worden gemaakt van duurzame materialen, gerecyclede of biologisch afbreekbare producten. Daarnaast is het ook belangrijk dat het geschenk langere tijd door de ontvanger gebruikt kan worden.

In ons blog ‘Wat maakt een bedrijfscadeau succesvol?’ leggen we je uit hoe je het ‘geefdoel’ kunt bepalen en daar het juiste geschenk bij kunt kiezen.  

De voordelen

Het inzetten van milieubewuste relatiegeschenken heeft veel voordelen voor zowel het milieu als voor jouw bedrijf. We zetten de belangrijkste voor je op een rij!

 1. Milieubewuste relatiegeschenken en het milieu

  Allereerst helpt het de koolstofvoetafdruk te verminderen. Door te kiezen voor duurzame materialen en productieprocessen wordt de uitstoot van broeikasgassen verminderd. Bovendien vermindert het gebruik van gerecyclede en biologisch afbreekbare materialen de hoeveelheid afval en vervuiling.

 2. Positief merkimago

  Het gebruik van milieubewuste relatiegeschenken draagt bij aan het creëren van een positief merkimago. Bedrijven die duurzaamheid omarmen en zich inzetten voor het milieu worden gezien als verantwoordelijke en ethische organisaties. Dit trekt klanten aan die bewust zijn van duurzaamheid en die de voorkeur geven aan merken die dezelfde waarden delen.

 3. Versterken van klantrelaties

  Milieubewuste relatiegeschenken zijn ook een perfecte manier om klantrelaties te versterken. Door duurzame geschenken te geven, toont jouw bedrijf betrokkenheid bij de samenleving. Dit bouwt vertrouwen en loyaliteit op, wat belangrijk is voor het behoud van klanten op de lange termijn. Daarnaast zorgen duurzame geschenken er ook voor dat de ontvanger langer plezier heeft van het geschenk. Hierdoor blijft jouw bedrijf beter in het geheugen van de ontvanger.

 4. Betrokkenheid van medewerkers

  Het aanbieden van milieubewuste relatiegeschenken heeft niet alleen invloed op klanten, maar ook op jouw medewerkers. Het verhoogt namelijk ook de betrokkenheid en tevredenheid van medewerkers. Het toont namelijk aan dat jouw bedrijf waarde hecht aan duurzaamheid en verantwoord ondernemen. Dit leidt tot een positieve werkomgeving en het aantrekken van talentvolle medewerkers die dit ook belangrijk vinden.

 5. Kostenbesparing op de lange termijn

  Hoewel sommige milieuvriendelijke geschenken mogelijk duurder lijken, kunnen ze op de lange termijn juist kostenbesparend zijn. Door voor duurzame geschenken te kiezen, kunnen bedrijven geld besparen op energie, verpakkingen en afvalverwerking. Bovendien kunnen milieubewuste relatiegeschenken gezien worden als een investering met een hoog rendement. Ze voegen namelijk waarde toe aan het merk en versterken de klantrelaties.

 6. Unieke en innovatieve geschenken

  Milieubewuste relatiegeschenken bieden bedrijven de mogelijkheid om creatieve en unieke geschenken aan te bieden. Door te kiezen voor duurzame materialen en gepersonaliseerde opties kun je je als bedrijf onderscheiden van de concurrentie. Daarnaast laat je zien dat jouw bedrijf aandacht besteedt aan detail en originaliteit. Dit verhoogt de waardering van de ontvangers en maakt de geschenken memorabel.

Hoe kies je milieubewuste geschenken?

Nu je alle voordelen weet van het inzetten van duurzame geschenken voor jouw bedrijf, is het tijd om te leren hoe je nu de juiste geschenken kiest. Gelukkig hebben wij hier al meerdere blogs over geschreven. Ook over hoe het juist níet moet.

In het artikel ‘5 Giveaways die duurzaam lijken maar het niet zijn’ lees je waar je op moet letten bij giveaways.

Wil je juist wat inspiratie voor geschenken met een verhaal? Lees dan dit artikel.

Uiteraard helpen wij jouw bedrijf ook graag persoonlijk zodat we samen tot een geschenk kunnen komen dat perfect aansluit bij het geef moment, de ontvangers en jouw bedrijf.

Wij denken graag met je mee

Laat ons team helpen bij de zoektocht naar jouw perfecte geschenk
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.