”Een goed geschenk moet een beetje pijn doen in de portemonnee.” Maar is dat wel zo? Of is dat iets wat we onszelf een beetje hebben aangepraat? En gaat het nu eigenlijk om het geschenk of om het gebaar? Over deze onderwerpen gaan we het in dit artikel hebben. Over een paar minuten weet jij of je met een goed gevoel kunt kiezen voor goedkope relatiegeschenken of dat je er misschien beter iets meer budget voor vrij kunt maken.

Geefdoel van goedkope relatiegeschenken

Als je op zoek bent naar goedkope relatiegeschenken is de kans groot dat je in de hoek zoekt van promotiemateriaal en weggevers voor potentiële klanten op een beurs. Over het algemeen is het budget dan namelijk toch wat lager per geschenk dan voor bijvoorbeeld die jarenlange trouwe klant of leverancier. Om het budget te bepalen is het belangrijk om eerst het ‘geefdoel’ duidelijk te hebben. Aan de hand daarvan kun je vervolgens bepalen hoe veel je wilt investeren en wat je met de actie wil bereiken.

Hier kun je alles over lezen in een eerder artikel ‘Wat maakt een bedrijfscadeau succesvol?

Is goedkoop duurkoop?

Hierboven noemden we al even ‘wat je met de actie wil bereiken’, want dáár gaat het natuurlijk om. Met het geven van giveaways tijdens een beurs is het belangrijkste doel natuurlijk om in het geheugen van de potentiële klant te blijven. Dan is de logische vervolgvraag: zal dat het geval zijn met een duurzame giveaway die de ontvanger nog vaak zal gebruiken of met een weggever die na de beurs direct in de prullenbak verdwijnt? Vaak hangen hier namelijk andere prijskaartjes aan. Maar als je de aanschafprijs van de weggevers vergelijkt met wat ze op langere termijn aan omzet opleveren, dan zijn duurzame giveaways toch een stuk voordeliger.

In ons eerdere artikel over de impact die slimme giveaways kunnen maken op jouw omzet, lees je alle tips waar je aan moet denken bij het uitzoeken van een succesvolle weggever. 

Inspiratie duurzame relatiegeschenken

goodiebag

Wil je meer inspiratie voor leuke weggevers voor een beurs of event? Lees dan dit blog met de 5 leukste promotieartikelen

Wij denken graag met je mee

Laat ons team helpen bij de zoektocht naar jouw perfecte geschenk!
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.